EFECTELE ÎNCĂLZIRII GLOBALE PROVOCATE DE OM AU DEJA UN IMPACT ASUPRA MODULUI DE VIAȚĂ A MILIOANE DE OAMENI ÎN PREZENT.

Impactul elementelor de construcție asupra emisiilor globale de CO2 încorporat

 • Suprastructură • 63.68%
 • Finisaje exterioare • 14.46%
 • Finsaje interioare • 9.84%
 • Elemente de fixare • 9.50%
 • Substructură • 2.40%
 • Lucrări exterioare • 0.12%

Industria, arhitecții și inginerii au acum sarcina de a încorpora în proiectele lor produse cu emisii reduse de dioxid de carbon și soluții durabile și se pot face multe în acestă direcție;

 • Suplimentare de material cimentos in compozitia betonului
 • Permite proiecte inteligente pentru a construi mai mult cu mai puțin
 • Construirea unor structuri durabile cu o durată de viață extinsă
 • Stimularea economiei circulare și a reciclării materialelor de construcție
 • Specificarea soluțiilor cu amprentă de carbon redusă
 • Introducerea unor produse mai ecologice și decarbonizarea producției

Pe măsură ce temperaturile continuă să crească în următoarea perioadă, dezastrele naturale precum inundații, uragane, secete și valuri de căldură vor se vor intensifica, ajungând în cele din urmă să transforme unele părți ale planetei de nelocuit..

Pentru a limita creșterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius peste nivelurile preindustriale, așa cum s-a convenit în cadrul Acordului de la Paris, Pactul Climatic de la Glasgow(COP26) vizează o reducere cu 45% a emisiilor globale de dioxid de carbon până în 2030 față de nivelul din 2010 și o reducere netă la zero până la jumătatea secolului. Chiar și așa, lumea va fi probabil martoră la o creștere de 2,4 °C până în 2100.

Cu o contribuție de 8%, industria mondială a cimentului este al doilea mare producător de CO2, prin urmare, unul dintre principalele puncte de interes pentru obiectivele climatice ale COP26. Recunoscând acest lucru, Canada, Germania, India, Emiratele Arabe Unite și Regatul Unit s-au angajat deja să atingă un nivel net zero în ceea ce privește utilizarea betonului și a oțelului în "construcțiile publice majore" până în 2050. În conformitate cu aceste obiective, 40 de producători mondiali de beton și ciment din cadrul GCCA s-au angajat să reducă la jumătate emisiile de CO2 până în 2030, pe calea atingerii unui nivel zero net până în 2050. .

Structura de beton reprezintă cea mai mare parte ( 66%) din carbonul încorporat al unei clădiri, betonul fiind cea mai urgentă problemă care trebuie abordată. Deoarece amprenta de carbon a apei și a agregatelor este neglijabilă, amprenta de carbon a betonului este determinată aproape în întregime de ciment (0,93 kg CO2/kg), ceea ce îl face pe acesta să fie cel mai mare contribuitor la carbonul încorporat în mediul construit. În plus, producția de ciment generează de asemenea emisii ridicate de oxizi de azot (NOx) și de oxizi de sulf (SOx), care contribuie la ploile acide, la o deteriorare suplimentară a sănătății publice și la schimbările climatice globale.

A sosit timpul pentru o acțiune urgentă și curajoasă.. Acesta este modul în care PENETRON poate ajuta.

PROVOCAREA GLOBALĂ 2050

O provocare multidisciplinară pentru a atinge un nivel net zero de carbon încorporat până în 2050. Alinierea misiunii cu::

Carbon Leadership Forum SE2050 Architecture 2030 World Green Building Council

Penetron Admix packaging

PENETRON ADMIX
Scade semnificativ amprenta emisiilor de carbon din proiect.

PENETRON ADMIX este un aditiv sustenabil, cristalin, care reduce permeabilitatea betonului. Oferind o protecție cuprinzătoare împotriva deteriorării betonului cauzată de atacuri chimice, coroziune și cicluri de îngheț-dezgheț, PENETRON ADMIX prelungește durata de viață a structurilor din beton. Ușor de amestecat în timpul dozării și neafectat de condițiile climatice, acesta contribuie la reducerea amprentei globale ale emisiilor de carbon a amestecurilor de beton și a proiectelor de construcție.

DOVEDIT. SIGUR.
DURABIL

Beneficii

 • Reduce amprenta emisiilor de carbon în amestecul de beton și în aplicațiile lor
 • Înlocuiește soluțiile de impermeabilizare nesustenabile
 • Prelungește durata de viață a structurilor din beton
 • Asigură capacitatea de auto-reparare
 • Face betonul impermeabil
 • Minimizează orice viitoare impermeabilizare - reducere mentenanța
 • Ajută la menținerea sau scurtarea timpilor de construcție
 • Protecție sporită împotriva coroziunii armăturii și a carbonatării
 • Rezistență chimică crescută (pH3-11)
 • Non-toxic și ideal pentru aplicații cu apă potabilă (NSF-61 certificat)
 • Sustenabil: Aprobat EPD și GreenGuard Gold
Microscopic image of crystal network

Cum funcționează

Concrete microcracks, pores, and capillaries
Betonul este poros, compus din microfisuri, pori și capilare, care au de obicei o lățime cuprinsă între 0,1-0,5 mm.

Water entering concrete capillary matrix
Apa și substanțele chimice din apă pătrund în beton prin canalele capilare..

PENETRON ADMIX added to concrete
Când PENETRON ADMIX este adăugat în beton, ingredientele active reacționează pentru a genera o rețea de cristale insolubile.

PENETRON ADMIX sealing voids and microcracks
Această rețea cristalină etanșează golurile și microfisurile împotriva pătrunderii apei, chiar și sub presiune hidrostatică ridicată.

Water is unable to pass through the PENETRON ADMIX treated concrete
Apa nu poate trece prin formațiunile cristaline, iar betonul este acum impermeabil.

PENETRON ADMIX self-healing new hairline cracks
PENETRON ADMIX oferă o capacitate de auto-reparare, deoarece noile fisuri care se formează pe toată durata de viață a betonului sunt sigilate imediat ce intră în contact cu apa

Impermeabilizare în profunzime și auto-reparare

PENETRON ADMIX asigură o reducere a permeabilității de până la 100%. Acest lucru menține mediul alcalin adecvat necesar pentru a păstra pasivizarea oțelului încorporat și pentru a preveni coroziunea.

Având în vedere că apa este principala cauză de deteriorare a betonului, protecția permanentă prin impermeabilizare PENETRON elimină în mare măsură nevoia de întreținere a structurilor din beton pe toată durata de viață a acestora și amprenta emisiilor de carbon care vine odată cu aceasta.

De asemenea, permițând auto-repararea fisurilor de până la 0,5 mm pe toată durata de viață a betonului, prevenind pătrunderea apei și implicit coroziunea, astfel se evită în mare măsură necesitatea întreținerii structurilor din beton..

Comitetul ICRI 160 constată că cea mai eficientă strategie de sustenabilitate pentru structurile din beton și zidărie este aceea de a evita necesitatea de reparații

În Marea Britanie, costul anual al reparațiilor structurilor din beton armat din apropierea zonelor de coastă este de 755 de milioane de lire sterline. Coroziunea reprezintă 80% din toate daunele cauzate structurilor din beton armat. Numai în Statele Unite, repararea acestor structuri costă aproximativ 300 de miliarde de dolari anual.

PENETRON ADMIX
etanșează fisurile în doar 4 zile

Cracked cement before PENETRON is applied
Înainte

Repaired cement after PENETRON is applied
După

SLS - P (10%) @ XX years

Deterministic Service Life (years)

Tabelul de mai sus arată cum betonul tratat cu PENETRON ADMIX, proiectat pentru o durată de viață de 50 sau 100 de ani, necesită puțină sau deloc întreținere - și permite o reducere a acoperirii betonului - în ciuda expunerii la coroziune prin cloruri sau carbonatar.

Ca urmare, mai puține cicluri de întreținere în comparație cu betonul convențional reduc CFP-ul de întreținere a clădirii cu minimum 40% (3 din 5 cicluri) și până la 300% (0 din 3 cicluri).

Reducerea medie a CFP: 90% la întreținere pentru proiectele tipice

Durabilitate/prelungirea duratei de viață

O economie durabilă optimizează utilizarea resurselor naturale și a energiei pentru a reduce la minimum emisiile de CO2. Betonul convențional, al doilea cel mai utilizat produs din lume, este alcătuit din materiale naturale durabile, dar cedează atunci când este expus la medii agresive, ceea ce duce la reparații sau înlocuiri frecvente și costisitoare. Acest lucru sporește utilizarea și prelucrarea materiilor prime și a energiei, ceea ce crește emisiile de CO2

Amprenta emisiilor de carbon încorporată (CFP) a unei clădiri este suma dintre:

 • (A) CFP a tuturor materialelor de construcție (de la cap la coadă)
 • (B) CFP a tuturor operațiunilor de construcție
 • (C) CFP a tuturor operațiunilor de întreținere
 • CFP a operațiunilor de demolare și de eliminare a materialelor folosite.

Prin utilizarea unui amestec de beton durabil cu proprietăți de auto-reparare durata de viață a unei structuri - definită ca fiind numărul de ani în care probabilitatea de coroziune rămâne la ≤10% - poate fi prelungită cu 60 de ani și chiar mai mult. La sfârșitul duratei de viață preconizate, o clădire poate rămâne în funcțiune așa cum este, sau poate primi o nouă fațadă, modernizări M&E și poate fi reprofilată pentru a servi o durată de viață similară. Prin urmare, (A), (B), (C) și (D) sunt fie reduse drastic, fie eliminate în totalitate, oferind efectiv două structuri cu CFP-ul unei singure structuri..

Reducerea CFP rezultată: până la 50% și chiar mai mult

Compatibil cu SCM-urile

Având în vedere că industria globală a cimentului și a betonului s-a angajat să atingă obiectivul "Net Zero Carbon" până în 2050, iar cimentul este principalul vinovat pentru emisiile de carbon, calea evidentă de urmat este reducerea consumului de ciment prin utilizarea de materiale cimentante suplimentare (SCM), cum ar fi cenușa zburătoare, zgura de furnal, fumul de siliciu, cenușa vulcanică etc. Deoarece aceste SCM sunt produse secundare ale industriei cărbunelui și oțelului, ele nu se adaugă la PCP a proiectelor de construcții și adaugă valoare dincolo de capacitatea lor de legare. SCM-urile sunt din ce în ce mai mult adoptate de industrie și, de asemenea, sunt din ce în ce mai puține..

PENETRON ADMIX este pe deplin compatibil cu utilizarea SCM-urilor. Funcționează la fel de bine cu amestecurile OPC și SCM/OPC, permițând o reducere mare a carbonului încorporat în structură.

Reducerea conținutului de ciment

PENETRON ADMIX se poate utiliza într-un beton de calitate inferioară, rezultând în același timp o durabilitate egală sau mai bună. Acest lucru permite utilizarea unui beton mai ușor, mai flexibil, mai ieftin, și da, satisface aceleași specificații de performanță.

S-au efectuat teste de durabilitate a betonului supus atacului de pătrundere a clorurilor și de carbonatare, cu o valoare maximă CFP pentru PENETRON ADMIX de 4,9kgeqCO2/m³.¹

CFP a amestecurilor de beton a fost adoptată în urma unor cercetări efectuate de către Asociația de Cercetare și Informare în domeniul serviciilor de construcții (BSRIA) și de către Universitatea din Bath¹, ambele din Regatul Unit. Cercetarea oferă o bază de date CFP mare pentru cele mai comune materiale de construcție, inclusiv pentru beton (cu și fără materiale cimentate suplimentare) cu o gamă largă de rezultate ale testelor de rezistență la compresiune la 28 de zile²..

¹ Raport tehnic RAA0036A-01 | ² https://ghgprotocol.org/Third-Party-Databases/Bath-ICE

Protecție împotriva migrației clorurilor

Durabilitatea betonului poate fi determinată în funcție de coeficientul de migrare a clorurilor și de gradul de acoperire a betonului (Fick’s 2 Law of Diffusion).

Cercetările citate aici arată că PENETRON ADMIX amestecat cu un beton de calitate inferioară oferă o protecție mai bună împotriva migrării clorurilor decât un amestec conform BS 8500-1 cu 40 kg mai mult de material de cimentos, proiectat pentru o durată de viață de peste 50 de ani.

Component and Chloride Migration Coefficient charts

Mai mult, învelișul de beton poate fi redus semnificativ fără a reduce durata de viață a structurii din cauza coroziunii induse de cloruri pentru un amestec de beton de clasa inferioară care conține PENETRON ADMIX..

Rezultatele simulărilor care compară amestecul prescris de BS 8500-1 (amestec de control, amestec prescris) și amestecul care conține PENETRON ADMIX sunt raportate în următoarele grafice, cu grosimea acoperirii variind de la grosimea țintă a acoperirii pentru 100 de ani (65 mm) la grosimea țintă a acoperirii pentru 50 de ani (50 mm) conform BS 8500 pentru expunerea la apa sărată de mare. Conținutul inițial de clorură corespunde unei structuri portuare tipice supuse la ceață salină.

Probability of Corrosion charts

Pentru fiecare valoare atribuită a învelișului de beton, limita duratei de viață datorată coroziunii induse de penetrarea clorurilor a unui amestec de beton de clasă inferioară care conține PENETRON ADMIX este mai mare decât cea a betonului corespunzător de clasă superioară prevăzută de BS 8500-1.¹

Aceste rezultate ale testelor indică o reducere potențială de 10% a conținutului de ciment, ceea ce duce la un beton mai ușor, mai flexibil și mai ieftin.²

Reducerea CFP rezultată: 10 %³

Raport tehnic RAA0036A-01 | ² Raport tehnic RAA0036A-01 | ³ MIX A - CFP = 369 kg eq-CO2/m² | MIX B - CFP = 325 + (3.80 ÷ 4.00)*4.9 = 330 kg eq-CO2/m²

Protecție Împotriva Carbonatării

Rolul PENETRON ADMIX în prelungirea duratei de viață a betonului armat expus la carbonatare a fost măsurat prin compararea unui amestec de beton de clasă inferioară care conținea PENETRON ADMIX cu un amestec de beton (clasa XC3/ XC4), așa cum este prevăzut de BS 8500-1. Acesta din urmă este un amestec de beton durabil cu o acoperire nominală de beton de 30 mm pentru o durată de viață de 50 de ani și conține cu 35 kg mai multe materiale cimentoase.

Protection of carbonation

Climatic Chamber
Cameră climatică cu prisme pentru carbonatare accelerată (standard elvețian SIA 262/1-X)

Valorile coeficientului de carbonatare (K) obținute pentru cele două amestecuri după 90 de zile confirmă faptul că betonul de clasă inferioară cu PENETRON ADMIX oferă o protecție superioară împotriva carbonatării.

BETON DESEMNAT PENTRU BS 8500 K = 1.64 MM/√ ANI

BETON DE CALITATE INFERIOARĂ CU ADAOS DE PENETRON ADMIX
K = 0.85 MM/√ ANI

XC3

XC4

Mean Cover / Years

Rezultatele cercetării¹ au concluzionat că, pentru fiecare valoare dată a acoperirii medii a betonului, timpul de atingere a limitei duratei de viață din cauza coroziunii induse de carbonatare este de multe ori mai mare pentru un amestec de beton de clasă inferioară care conține PENETRON ADMIX decât pentru amestecul de beton de calitate superioară corespunzător prevăzut de BS 8500-1. În plus, acest rezultat permite o reducere notabilă a acoperirii betonului.²

PFC rezultată reducere: 10 %³

¹ Raport tehnic RAA0036A-01 | ² Notă : Această cercetare a fost realizată în condiții de laborator. Inginerii de proiect ar trebui să calculeze amestecurile și acoperirea cu beton pe baza cerințelor de performanță a betonului unui proiect | ³ Calcularea CFP a amestecului A, care este un C40/50 nominal și a amestecului B, care este un C40/50 nominal. C32/40; MIX A - CLASA SUPERIOARĂ - CFP = 369 kg eq-CO2/m³ | MIX B - CLASA INFERIOARĂ- CFP = 329 + (3.15 ÷ 4.00)*4.9 = 330 kg eq-CO2/m³

Eliminarea Produselor Cu Emisii Ridicate De Carbon

Soluțiile convenționale de hidroizolare pentru structurile de beton de sub nivelul solului includ adesea una dintre opțiunile de tratare a suprafețelor menționate mai jos, cu amprenta emisiilor de carbon corespunzătoare (CFP).¹

Concrete waterproofing carbon footprint comparison

CFP a PENETRON ADMIX este considerată aici ca fiind CFP a clinkerului² și CFP a materialelor brevetate³. Având în vedere doza maximă anticipată pentru produsul în beton de înaltă performanță (4,0 kg/m³),⁴ valoarea maximă a CFP pentru PENETRON ADMIX este de 4,9 kgeqCO2/m³.

Tabelele de comparație a CFP-urile diferitelor amestecuri de beton cu PENETRON ADMIX pe o bază de m² pentru o grosime medie a structurii între 0,25 și 0,35 m cu aceleași tratamente de suprafață convenționale menționate mai sus.⁵

Pe scurt, eliminarea soluțiilor de impermeabilizare pe bază de polimeri, nesustenabile, pentru structurile de sub nivelul solului și înlocuirea cu tehnologia cristalină (în combinație cu ciment pozzolana folosit cu ciment Portland) reduce amprenta de carbon pe metru pătrat față de betonul impermeabilizat în mod convențional versus betonul cu autovindecare cu o medie de 20%, și până la 27%⁵.

Reducerea PCP rezultată din substructură: 20 %.

¹ Valorile CFP sunt adoptate din comparația impactului ciclului de viață al soluțiilor de impermeabilizare a acoperișurilor plate asupra mediului. Aplicarea soluțiilor studiate în reabilitarea infrastructurii militare (Miriana Gonçalves - Teză de masterat - Tecnico Lisboa, 2015) | ² 0,93 kgeqCO2/kg | ³1,514 kgeqCO2/kg | ⁴1% din 400 kg/m3 de liant | ⁵ Raport tehnic RAA0036A-01

Accelerarea G raficului de Construcție

Avantajele multiple sunt obținute prin evitarea utilizării tratamentelor topice de hidroizolare, în special pentru subsoluri. O amprentă de excavare mai mică, eliminarea necesității ca antreprenorii de hidroizolații să aplice membranele și fără a mai aștepta condițiile climatice ideale pentru a instala membranele etc. Acești factori contribuie la optimizarea calendarului de construcție și la reducerea CFP-ului structurii

Prin combinarea etapelor de turnare și impermeabilizare, putem accelera semnificativ programul de construcție, economisiți resurse și se reduce amprenta de emisii de carbon a proiectului.

Diminuarea CFP cu PENETRON ADMIX

În funcție de nivelul de angajament în vederea obținerii unui beton fără emisii nete de carbon până în 2050, cu PENETRON ADMIX se pot obține următoarele reduceri ale amprentei de carbon::

Pentru structuri din beton

 • Prelungirea duratei de viață: reducere de 50% CFP
 • Reducerea conținutului de ciment: Reducere cu 10% a CFP

Pentru diferite componente :

 • Întreținere: reducerea cu 90% a lucrărilor de întreținere și reparații
 • Înlocuirea membranelor de hidroizolare: reducerea cu 20% a CFP pentru structurile subterane¹

Reduceri necuantificate ale PCP

 • Compatibilitate cu o gamă largă de SCM-uri
 • Programe de construcție mai scurte

În concluzie: o reducere de până la 65% a CFP pentru întreaga structură de beton

¹ Reducerea de 20% la substructură reprezintă 5% din întreaga structură dacă volumul de beton al subsolului rămâne egal sau mai mare de 25% din volumul de beton al întregii structuri

Câștigarea Certificării LEED cu PENETRON

US Green Building Council PENETRON respectă strict îndrumările privind mediul înconjurător și a fost certificat pentru standardul de mediu ISO 14001 în Statele Unite.

Produsele Penetron, inclusiv PENETRON ADMIX, joacă un rol în sprijinirea proiectelor pentru realizarea creditelor, atingând în același timp o serie de standarde recunoscute la nivel internațional, cum ar fi Singapore Green Label, EPD, CDPH și GreenGuard Gold.

Iată cum Penetron vă poate susține acreditarea LEED.

LEED v4 BD+C
(Proiectare și construcție de clădiri)

Santier sustenabil (SS))

Credit SS: Dezvoltarea șantierului - Protejarea sau refacerea habitatelor (până la 2 puncte)

Sunt necesare mai puține săpături atunci când se utilizează PENETRON ADMIX, deoarece se elimină nevoia de spațiu pentru aplicarea unui material de suprafață (de exemplu, o membrană). PENETRON ADMIX este adăugat direct în beton

Credit SS: Reducerea insulei de căldură (până la 2 puncte)

PENETRON sau PENETRON ADMIX - acoperișul din beton tratat este baza devine ca bază pentru o grădină pe acoperiș din beton, prevenind pătrunderea apei prin placă

Materiale și resurse (MR)

Credit MR: Reducerea impactului asupra duratei de viață al clădirii (până la 6 puncte)

PENETRON products assist in the rehabilitation, waterproofing and protection of existing structures increasing both concrete durability and service life.

MR Credit: Construction and Demolition Waste Management (up to 2 points)

Produsele PENETRON participă la reabilitarea, impermeabilizarea și protecția structurilor existente, mărind atât durabilitatea betonului, cât și durata de viață.

Calitatea mediului interior (EQ)

Credit EQ: Materiale cu emisii reduse (1 punct)

Categorie: Vopsele și acoperiri de interior aplicate la fața locului; Produsele Penetron sunt produse ecologice certificate, care conțin zero VOC.

Credit EQ: Planul de gestionare a calității aerului în interiorul construcțiilor (1 punct)

Produsele PENETRON conțin zero VOC și prin urmare, nu vor expune lucrătorii din construcții la nicio contaminare, miros, iritație și/sau dăunătoare sănătății.

Inovație (IN)

Credit IN: Inovație(1 punct)

S-a dovedit că Penetron Admix încetinește difuzia clorurii și prin urmare, protejează armătura de coroziune, măsurată și calculată prin 2nd Fick Law of Diffusion( Legea difuziei a lui Fick a 2-a). Acest lucru are ca rezultat o prelungire a duratei de viață a betonului cu mai mult de 60 de ani în medii critice..

LEED v4 ID+C
(Design interior și construcții)

Materiale și resurse (MR)

Credit MR: Gestionarea deșeurilor din construcții și demolări (2 puncte)

Opțiunea 2: Reducerea cantității totale de deșeuri de materiale; Produsele Penetron sunt reciclate împreună cu betonul după demolare, în timp ce produsele pe bază de petrol, neprietenoase din punct de vedere ecologic, cum ar fi membranele, ajung la rebuturi în alte locuri neadecvate

Calitatea mediului interior (EQ)

Credit EQ: Materiale cu emisii reduse (1 punct)

Categorie: Vopsele și acoperiri interioare aplicate la fața locului;
Produsele Penetron sunt certificate ecologic produse certificate care conțin zero Voc. Aplicare Penetron nu va avea, prin urmare, efecte negative asupra calitatii aerului în cadrul proiectului în ceea ce privește mirosul, iritația și/sau contaminanți nocivi..

Inovație (IN)

Credit IN: Inovație (1 punct)

S-a dovedit că Penetron Admix încetinește difuzia clorurii și prin urmare, protejează armătura de coroziune, măsurată și calculată prin 2nd Fick Law of Diffusion( Legea difuziei a lui Fick a 2-a). Acest lucru are ca rezultat o prelungire a duratei de viață a betonului cu mai mult de 60 de ani în medii critice..

GREENGUARD
GreenLabel Singapore
ISO 14001 ANSI-RAB QMS
EPD