Penetron reduce amprenta de carbon a structurii din beton

Scădeți Semnificativ Amprenta Emisiilor De Carbon A Structurii De Beton Cu PENETRON ADMIX®

Cum să impermeabilizezi si să protejezi fundația eficient fără membrană hidroizolantă

Aplicare în
mediu umed

Fără
membrană

Tehnologie cristalină
activa permanent

Experiență
de peste
50 de ani

Prezent
în peste
165 de țări

Crește durata de viață
a betonului cu
peste 60 de ani

Cum să impermeabilizezi si să protejezi fundația

Hidroizolare fundații fără membrană 

De ce este importantă impermeabilizarea si protectia fundației

Betonul armat este cel mai popular și sigur material de construcție din zilele noastre. Anumite condiții de mediu extreme pot afecta grav integritatea structurii betonului.
Impermeabilizarea betonului și protecția acestuia împotriva degradării( coroziune, inghet dezghet) sunt unele din cele mai importante etape în domeniul construcțiilor
Dacă o clădire nu este suficient protejată, odată cu trecerea timpului, inflitratiile de apă conduc la apariția unor efecte neplăcute, dificil de remediat și costisitoare

Crearea unui sistem eficient de impermeabilizare si protectie totală încă din faza de turnare creste durabilitatea constructiei si elimina mentenanta costisitoare care în multe cazuri poate fi ineficientă
Impermeabilizarea și protecția fundației, a pereților, suprafețelor din beton care sunt afectate direct și indirect de către apa sau alte substanțe chimice ,aciditatea solului și umiditatea din sol este una din condițiile de baza pentru a avea o construcție sigură și durabilă.

Cum identificăm problemele de hidroizolaţie?

Apă se infiltrează în timp în structurile din beton. Efectul de erodare, corodare şi infiltraţie se produce, iar atunci când se văd primele semne ale acestora, gradul de deteriorare al structurii de beton și a armăturii este deja mare.
Cei mai mulţi proprietari îşi dau seama că au o problemă cu sistemul de hidroizolaţie al fundaţiei atunci când au loc fenomene meteorologice severe şi apar inundaţii în subsol sau parcarea subterană etc.

Fundaţiile slab protejate, hidroizolate, sau fără niciun fel de protectie, sunt greu de reparat, iar lucrările de refacere sunt costisitoare. De aceea este important să vă asiguraţi că structura pe care o construiţi are fundaţia bine impermeabilizata și protejată din faza de turnare

Cum se realizează sistemele de hidroizolaţii și protecție totală a structurii de beton – Penetron Admix

PENETRON ADMIX este cel mai eficient și economic amestec de impermeabilizare pentru beton din lume care reduce permeabilitatea (PRAH), așa cum este definit de testele Institutului American de Beton (ACI). PENETRON ADMIX este un aditiv sustenabil,integral cristalin, care reduce permeabilitatea betonului.
PENETRON ADMIX oferă protecție împotriva deteriorării betonului cauzate de atacuri chimice, cicluri de îngheț-dezgheț și coroziune, rezistând în același timp la presiune hidrostatică ridicată. Adăugat în timpul dozării, PENETRON ADMIX crește semnificativ durabilitatea betonului și durata de viață. Este ușor de amestecat în timpul dozării și nu este afectat de condițiile climatice. Acesta contribuie la reducerea amprentei globale ale emisiilor de carbon a amestecurilor de beton și a proiectelor de construcție.

Beneficii

 • Reduce amprenta emisiilor de carbon a amestecurilor și a structurilor de beton
 • Înlocuiește soluțiile de impermeabilizare nesustenabile
 • Prelungește durata de viață a structurilor din beton
 • Asigură capacitatea de auto-reparare
 • Face betonul impermeabil
 • Minimizează orice întreținere viitoare legată de impermeabilizare
 • Ajută la menținerea sau minimalizarea timpilor de construcție
 • Oferă protecție sporită împotriva coroziunii armăturii și a carbonatării
 • Oferă o rezistență chimică crescută (pH3-11)
 • Non-toxic și ideal pentru aplicații cu apă potabilă ( certificate NSF-61 )
 • Durabil: Aprobat EPD și GreenGuard Gold
penetron-stage-1

Betonul este poros și este format din microfisuri, pori și capilare, care au de obicei o lățime cuprinsă între 0,1-0,5 mm.

penetron-stage-2

Apa și substanțele chimice cu conținut de apă pătrund în beton prin canalele capilare.

penetron-stage-3

Your content goes here. Edit or remove this Când PENETRON ADMIX este
adăugat în beton, ingredientele
active reacționează pentru a genera o rețea de cristale insolubile.

penetron-stage-4

Rețeaua cristalina Penetron etanșează golurile și microfisurile împotriva pătrunderii apei, chiar și sub presiune hidrostatică ridicată a molecule de apă

penetron-stage-2

Apa nu poate trece prin formațiunile cristaline, iar betonul este acum impermeabil.

penetron-stage-3

PENETRON ADMIX oferă o capacitate de auto-reparare, deoarece noile fisuri care se formează pe toată durata de viață a betonului sunt sigilate imediat ce intră în contact cu apa

PENETRON ADMIX asigură o reducere a permeabilității ( DIN 1048) > 91%. Acest lucru menține mediul alcalin adecvat necesar pentru a menține pasivizarea oțelului încorporat și pentru a preveni coroziunea, neafectand trecerea moleculelor de aer în suprafață (lasă betonul să respire)
Având în vedere că apa este principala cauză de deteriorare a betonului, protecția permanentă prin impermeabilizare PENETRON elimină în mare măsură nevoia de întreținere a structurilor din beton pe toată durata de viață a acestora și amprenta emisiilor de carbon care vine odată cu această. De asemenea, permite auto-repararea fisurilor de până la 0,5 mm pe toată durata de viață a betonului, rezistă la presiuni hidrostatice de până la 16 bari, protejeaza împotriva atacului chimic pH 3-11 permanent, pH 2-12 intermitent prevenind pătrunderea apei și coroziunea, astfel, în mare măsură se evită necesitatea întreținerii structurilor din beton.

Comitetul ICRI 160 constată că fiind cea mai eficientă strategie de durabilitate pentru structurile din beton și zidărie este aceea de a evita necesitatea de reparații.