Sistemul PENETRON

experienţă de peste 50 ani

Prezent în peste 125 ţări

Viaţa betonului creşte
cu peste 60 ani

SISTEMUL PENETRON

Tehnologia cristalină a materialelor PENETRON îmbunătățește durabilitatea, rezistența, performanța generală și durata de viață a betonului.

Produsele cimentoase Penetron de etanșare capilară combină cimenturi de înaltă calitate, cuarț, nisip (de granulatie specială) și ingrediente active brevetate pentru a oferi cel mai eficient sistem de reducere permanentă a permeabilității și de impermeabilizare a betonului.

SISTEMUL PENETRON -explicat

Betonul este în esență un burete dur, poros, supus fisurării în multe etape ale vieții sale, ceea ce face ca apa să poată pătrunde prin pori, micro fisuri și căi capilare. Apa poate provoca o gamă largă de probleme care dăunează betonului sau oțelului de ranforsare. Acest lucru poate afecta în mod dramatic rezistența, durabilitatea și durata de viață a betonului.

Produsele PENETRON sunt formulate în mod special pentru a produce cristale de reducere a permeabilității si catalizare a componentelor din beton ca rezultat al cristalizării care reduce porozitatea betonului.

Cum funcționează Sistemul PENETRON prin cristalizare:

  1. Produsele chimice PENETRON pătrund în fisurile, micro-fisurile și traiectoriile capilare ale betonului prin osmoză, mișcare Browniană și reacțiile particulelor uscate.
  2. Ingredientele active PENETRON reacționează cu mineralele din beton pentru a forma cristale insolubile, care umple fisurile, porii și golurile până la o lățime de 400 microni. Această creștere cristalină are loc în interiorul structurii din beton, având o penetrare in timp de până la 1 metru in profunzime.
  3. Cristalele din componenta Penetron permit suprafețelor din beton sa respire si creează o bariera împotriva moleculelor de apa, betonul devenind impermeabil. Astfel se evită acumularea presiunii de vapori.
  4. În absența umezelii, componentele PENETRON rămân latente. În cazul în care umiditatea apare, procesul de etanșare se reia automat și avansează in profunzimea betonului.
Formarea Cristalelor

Odată activate, cristalele alungite cu granulație grosieră și cristale cu granulație fină, asemănătoare unor ace, pot fi văzute căptușind o fisură.  Aceste cristale vor umple complet fisura, ceea ce impermeabilizează betonul și scade permeabilitatea

formarea cristalelor

Aceeași fisură (preluată de BEI) este sigilată prin formarea cristalelor PENETRON®

formarea cristalelor

Un prim-plan care arată clar cristalele alungite și cristalele fine în fisură asemănătoare unor ace.

reducerea permeativitatii

O mărire de 10.000x care arată dezvoltarea cristalelor – reducerea permeabilității

Articole informative -protecția betonului