Penetron reduce amprenta de carbon a structurii din beton

Scădeți Semnificativ Amprenta Emisiilor De Carbon A Structurii De Beton Cu PENETRON ADMIX®

Hidroizolatie Baie

Aplicare în
mediu umed

Fără
membrană

Tehnologie cristalină
activa permanent

Experiență
de peste
50 de ani

Prezent
în peste
165 de țări

Crește durata de viață
a betonului cu
peste 60 de ani


Hidroizolarea băii este esențială pentru a preveni deteriorarea și infiltrarea apei în structura clădirii. Există mai multe motive importante pentru care hidroizolarea băii este crucială.

Ce ar trebui sa stii inainte de a hidroizola baia

Deși gresia și faianță sunt impermeabile și rezistă foarte bine la umezeala provenită din consumul zilnic de apă, rosturile chituite dintre plăci nu au această proprietate.

De ce este necesara hidroizolatia baii?

Hidroizolația este realizată pentru a preveni infiltrațiile de apă cauzate de posibile fisuri ale conductelor, condensului și/sau a vaporilor de apă precum și a presiunii de apă,unde este zona de duș. Este foarte important să precizăm că, deși gresia și faianță sunt impermeabile, rosturile chituite dintre plăcile ceramice nu au această proprietate.

Printre riscurile pe care le implică o baie în care lipsește hidroizolația putem enumera:

 • apariția igrasiei și a mucegaiului
 • desprinderea finisajelor
 • deteriorarea instalațiilor
 • scăderea rezistenței betonului, a rigipsul, a cărămizii,a oricărui strat suport sau inundarea altor încăperi învecinate.

Hidroizolația, aplicată înainte de finisaje protejează stratul suport (beton, sapă, rigips, cărămidă) de sub gresie sau faianță, sau alt substrat să nu mai absoarbă umiditatea, vaporii de apă și astfel nu mai apare mucegaiul, mirosurile neplăcute ori diferitele tipuri de ciuperci sau deteriorarea tencuielilor.

Cate variante de hidroizolatii baie Penetron exista:

Penetron propune mai multe tipuri de hidroizolatii baie ,cum ar fi membrană hidroizolanta lichidă monocomponenta pensulabila la rece Simp Coat 25 sau Sistemul Seal Coat™ Elastic, (set A+B) mortar hidroizolant, masă de șpaclu care creează o membrană hidroizolatoare

Este recomandat ca materialul pentru hidroizolație să fie ales în funcție de tipul stratului suport, compatibilitatea dintre materiale specifice, precum și de exploatarea, mediul ambient

SIMP COAT 25 este o membrană premium elastică pentru etanșare și hidroizolare, sub formă lichidă, cu aplicare la rece, monocomponentă, polimer cu terminaţie silyl, fără conţinut bituminos, solvenţi şi izocianaţi. Întărire prin reacţie cu umiditatea, pentru a formă un strat autonivelant de bună calitate, care prezintă proprietăţi fizice şi chimice excelente, cât şi o bună rezistenţă la radiaţiile UV. Astfel se poate aplica pe diferite tipuri de suprafețe verticale și orizontale, cum ar fi : sticlă, lemn, metal, gips carton, bitum, plastic.

RECOMANDAT PENTRU:

Produsul SIMP® COAT 25 este ideal pentru lucrări de protejare, întreţinere, reparaţii, restaurare şi hidroizolare, atât în cadrul clădirilor noi cât şi celor existente:

 • Hidroizolarea zonelor umede (sub plăci ceramice) în băi, bucătării, pe balcon, în camere auxiliare, etc.
 • Plăci pentru planşee şi tavane din diferite materiale: carton, plastic, sticlă, lemn, fier și beton
 • Balcoane şi terase
 • Suprafeţe orizontale de mari dimensiuni
 • Jgheaburi, acoperişuri şi placări metalice şi flexibile
 • Rosturi cu mișcare orizontală sauverticală
 • Protejarea izolaţiilor cu spumă poliuretanică
 • Interconectarea ţevilor din diferite materiale în beton, metal, zidărie şi suprafeţe de jgheab, cum ar fi conexiunile coşurilor, ale rigolelor şi luminatoarele
 • Reparația rigolelor şi a burlanelor de deversare
 • Fundaţii
 • Protejarea zidăriei şi a suprafeţelor verticale

Sistemul Seal Coat™ Elastic, (set A+B) compus din mortar hidroizolant pe baza de ciment cu polimeri modificați și aditivul acrylic pentru pentru mortare care conferă elasticitate și îmbunătățirea adezivității, permeabilității, prevenirea fisurilor.

Sistemele Seal Coat™ sunt ideale pentru hidroizolarea băilor cu structura din cărămidă, gips carton, piatră, beton și alte tipuri de zidărie. Sistemul Seal Coat™ este conceput pentru a se amesteca doar cu apă și combinat cu tehnologia Premium Sistem de emulsie PENECRYL™ ELASTIC, pentru a furniza o soluție de hidroizolare și protecție a suprafețelor. În funcție de cerințe Sistemele Seal Coat™ pot fi utilizate în interior sau în exterior. Sistemele Seal Coat™ sunt disponibile în alb sau gri, și oferă o hidroizolăție completă și durabilă.

Seal Coat™ Elastic prezintă caracteristici excelente de adezivitate și elasticitate, ceea ce îl face o soluție ideală pentru hidroizolarea băii și a suprafețelor sub variații de temperatură, fisuri și suprafețe în mișcare.

Care sunt pasii pentru hidroizolatie baie?

 1. Curățarea suprafețelor:
  Primul pas constă în îndepărtarea prafului, vopsele (unde este cazul), degresarea stratului suport . În acest mod suprafața va fi curată și pregătită pentru stratul,membrană de hidroizolație
 2. Aplicarea grundului:
  De acest pas depinde fixarea membranei hidroizolante, deoarece stratul de amorsă, grund este necesar pentru uniformizarea capacității de absorbție a peretelui. Amorsa joacă, însă, un rol dublu. Va împiedica consumul exagerat de material, având rol și de barieră, formând un strat pe care următorul material hidroizolant va adera perfect.
  Această amorsă se poate aplicată prin pensulare
 3. Aplicarea primului strat de hidroizolatie
  Seal Coat™ Elastic Penetron se poate aplica prin pensulare cu bidineaua sau că masă de șpaclu cu gletiera, atât pe suprafețe orizontale cum ar fi hidroizolație pardoseli precum și verticale -hidroizolații pereți
 4. Aplicarea celui de-al doilea strat de hidroizolatie
  Între primul și al doilea strat de hidroizolație,se recomandă (vezi fisa tehnică sau consultați departamentul tehnic Penetron ) maxim 12 ore. Recomandăm ca aplicarea stratului al doilea să se facă în direcția opusă primului strat (perpendicular,în cruce).

Materiale necesare pentru hidroizolatia baii