Penetron reduce amprenta de carbon a structurii din beton

Scădeți Semnificativ Amprenta Emisiilor De Carbon A Structurii De Beton Cu PENETRON ADMIX®

Hidroizolatie balcon

Aplicare în
mediu umed

Fără
membrană

Tehnologie cristalină
activa permanent

Experiență
de peste
50 de ani

Prezent
în peste
165 de țări

Crește durata de viață
a betonului cu
peste 60 de ani

Pentru a impermeabiliza un balcon exterior, aceasta trebuie să fie hidroizolat cu o membrană hidroizolatoare. La fel ca un acoperiș plat, acesta protejează integritatea structurală a substratului de dedesubt. De asemenea, reduce riscul ca balconul și alte părți ale proprietății să sufere de daune cauzate de apă. Indiferent dacă aveți acces direct la substrat sau dacă aveți gresie care acoperă podeaua balconului dvs., acesta poate fi hidroizolat. Cu toate acestea, acest lucru va influența probabil ce tip de sistem de impermeabilizare a balconului veți folosi.

Ce trebuie sa știm înainte de hidroizolarea balconului exterior

Balconul exterior este o extensie a unei clădirii, în afara spațiului locuit sau fațadei, ceea ce înseamnă că este expus efectelor nocive produse de factorii externi. Apa, care se infiltrează prin rosturi face ca plăcile să se crape sau să se desprindă de substrat.

De regula, mulți constructori considera gresia de exterior și chitul de rosturi, ține loc de hidroizolatie care într-adevăr 1-2 ani posibil sa nu apară nici o problema vizibilă.

De ce este necesara hidroizolarea balconului?

Balcoanele exterioare sunt legate de construcție prin elemente de beton, grinda, și de aceea în timp infiltratiile pot ajunge și în interiorul locuinței. Acestea necesita un strat de impermeabilizare chiar dacă acestea nu sunt deasupra unor încăperi.
Costurile de impermeabilizare pentru aceste suprafețe sunt minime la început dar eventualele probleme care pot să apară ulterior degradează suprafețe iar costurile și munca depusă devin mult mai mari.

Hidroizolarea balconului aduce o serie de beneficii precum:

  • Spațiul ramane permanent un loc uscat și curat lipsit de efectele degradarii pereților sau a pardoselii;
  • Previne deteriorarea stratului de uzură ca urmare a infiltratiilor;
  • împiedicarea formarea de mucegai pe pereții balconului;

Cate tipuri de hidroizolatii pentru balcon exista?

Puteți alege materialele în funcție de propriile preferințe sau la recomandarea unui profesionist. Tot ce trebuie sa aveți în vedere este respectarea asocierii dintre tipul materialului hidroizolant și materialul cu care se acoperă pardoseala. Printre cele mai des folosite materiale, amintim:

Membrana hidroizolanta poliuretanica lichida – Este un material care se prepara la fata locului prin amestecare mecanizată. Se acorda atenție procedurii de amestecare pentru că întregul conținut să fie omogen.
a) SIMP COAT 25 ( vezi fisa tehnica) Membrana lichida pensulabila. Recomandata pentru hidroizolare acoperişuri şi placări metalice,bucătării, pe balcoane, hidroizolare rigole şi luminatoare. Se aplica pe diferite materiale cum ar fi:diferite tipuri de materiale cum ar fi: carton, plastic, sticla, lemn, fier
b) PENECOAT ™ HYPER ELASTIC BLACK ( vezi fisa tehnica) – Membrana poliuretanica bicomponenta pe baza de bitum, cu rezistență la soluții acide și alcaline.
c) PENECOAT ELASTIC ( vezi fisa tehnica) este o membrana hidroizolanta poliuretanica utilizata pentru hidroizolare acoperisuri, balcoane și terase, acoperișuri verzi, hidroizolare ghivece și jardiniere, membrane PVC, TPO, PP, EPDM și acoperiri acrilice vechi

Balcon exterior hidroizolat cu membrana lichida

Balcon exterior hidroizolat cu membrana lichida

Pentru o protecție superioară se recomandă aplicarea unei hidroizolatii peste plăcile ceramice sau piatra naturală.

PENECOAT CLEAR ( vezi fisa tehnica)Hidroizolatie transparenta lichida.  Este utilizat ca strat hidroizolant transparent pentru: suprafețe ceramice (  hidroizolatie travertin, piatra, gresie). Hidroizolare si protectie materiale plastice transparente (de exemplu, poliacrilat, policarbonat) 

PENESIL SILOX ( vezi fisa tehnicaSigiliu de impermeabilizare pentru suprafete decorative cu efect de uscat.  Sigilare pori si protectie UV.

Stopeaza infiltrarea apei în suprafețe poroase : marmură , cărămizi decorative, placi ceramice absorbante, piatra de var / piatra calcaroasa, tencuieli poroase, piatră naturală.

PENECOAT™ ΤOP CLEAR este utilizat ca membrana, strat de protecție și etanșare împotriva permeabilității la apă pe suprafețele decorative cum ar fi: piatră, mozaic, sigilare beton amprentat sau pardoseli colorate, componente decorative cum ar fi pietre Karystos, roci naturale poroase

balcon

Sigilare si protectie cu sigiliu  lichid transparent Silox

  • Mortar hidroizolant. Aditivat cu emulsia Penecryl Elastic devine membrana hidroizolanta hiperelastica–  masa de șpaclu  Sistem Hyperelastic Penetron Seal Coat ( vezi fisa tehnica) Recomandat pentru hidroizolare bai, terase si acoperisuri cu aplicare sub plăci ceramice. Trebuie ținut cont și de includerea plasei de armare cu fibra de sticla, ce va fi fixată peste primul strat de mortar aplicat.

Hidroizolație balcon -tipuri de hidroizolații

Sigilare si protectie cu sigiliu  lichid transparent Silox

  • Mortar hidroizolant. Aditivat cu emulsia Penecryl Elastic devine membrana hidroizolanta hiperelastica–  masa de șpaclu  Sistem Hyperelastic Penetron Seal Coat ( vezi fisa tehnica) Recomandat pentru hidroizolare bai, terase si acoperisuri cu aplicare sub plăci ceramice. Trebuie ținut cont și de includerea plasei de armare cu fibra de sticla, ce va fi fixată peste primul strat de mortar aplicat.

Care este cea mai buna hidroizolatie pentru o terasa exterioara?

Cea mai buna hidroizolatie pentru terasa se poate alege ținând cont de stratul suport pe care se va aplica
De aceea, pentru alegerea sistemului sau a materialul optim de hidroizolare, contactați Departamentul tehnic Penetron România.

Care sunt etapele pentru hidroizolarea balconului?

Lucrările se vor realiza când condițiile meteo sunt optime, fara precipitatii, vant puternic sau temperaturi sub 5 grade Celsius.

  • Pregătirea corespunzătoare a suprafeței – constă în îndepărtarea straturilor vechi, murdăria, praful, vopsele (unde este cazul), degresarea stratului suport .
  • Etanșeizarea suprafețelor de îmbinare, colțurilor și îmbinărilor. a gurilor de scurgere.
  • Aplicarea materialului

Materiale necesare pentru hidroizolarea unui balcon