Penetron reduce amprenta de carbon a structurii din beton

Scădeți Semnificativ Amprenta Emisiilor De Carbon A Structurii De Beton Cu PENETRON ADMIX®

Hidroizolatie Fundatie Casa Veche

Aplicare în
mediu umed

Fără
membrană

Tehnologie cristalină
activa permanent

Experiență
de peste
50 de ani

Prezent
în peste
165 de țări

Crește durata de viață
a betonului cu
peste 60 de ani


Hidroizolatie fundatie casa veche

Umezeala din casele mai vechi este o problema majora. Materialele din care acestea au fost costruite și tehnicile diferă mult față de cele care se folosesc în prezent și, de aceea, există o posibilitate foarte mare de a ne confrunta cu infiltrații nedorite.

Ce trebuie sa stim inainte de a incepe hidroizolatia fundatiei la o casa veche?

Fundația casei, asigură siguranță și stabilitate structurală acesteia. Și, oricât de bine ar fi fost realizată la momentul construcției, daca aceasta nu a fost hidroizolată, in timp, chiar și cele mai nesemnificative infiltratii de apă pot provoca probleme pentru fundatie si chiar pentru structura de rezistenta a acesteia. Apa are abilitate de a-și croi drum chiar și prin cele mai dure materiale, lucru care va duce la crearea unor fisuri sau goluri. De aceea, impermeabilizarea si protejarea fundatiei nu trebuie neglijată.

De ce este necesara hidroizolatia fundației la o casa veche?

Printre efectele cauzate de lipsa hidroizolatiei la fundatii putem enumera:

  • Destructurarea betonului, fapt care duce la destructurarea armaturilor din piesele fundatiei;
  • afectarea grava a instalatiei electrice sau a canalizarii;
  • afectarea sănătății locatarilor, prin favorizarea apariției igrasiei și mucegaiului;
  • afectarea iremediabilă a clădirii.

Cate tipuri de hidroizolatii sunt disponibile pentru hidroizolarea unei case vechi?

Este mult mai ușor de realizezi hidroizolația unei case când aceasta este în construcție, prin aditivarea cu material hidroizolant cristalin Penetron Admix (vezi aplicatia). Materialele cristaline Penetron reduc permeabilitatea betonului si oferă protecție împotriva deteriorării betonului cauzată de atacuri chimice, coroziune și cicluri de îngheț-dezgheț, chiar si la presiunii hidrostatice ridicate
Oferă protecție totală și prelungește durata de viață a structurilor din beton, înlocuind necesitatea utilizarii membranelor hidroizolante deranjul fiind mult mai mic.
Însă, casele vechi au deja curtea și spațiul din jurul acesteia amenajate iar hidroizolația fundației este absolut necesară.
Impermeabilizarea unui subsol existent, începe cu excavarea pana la laturile inferioare ale talpilor

Cate tipuri de hidroizolatii sunt disponibile pentru restaurarea unei case vechi?

Decopertarea fundației permite aplicarea materialelor hidroizolante precum: impermeabilizat cristalin Penetron aplicat prin pensulare, membrane poliuretanice pe baza de bitum cu aplicare la rece, (vezi materiale) sau a mortarului hidroizolant hyperelastic Seal Coat ( vezi material)

Care este cea mai buna hidroizolatie pentru fundația unei case vechi?

Dacă fundația este din beton cea mai buna hidroizolatie pentru fundația unei case vechi este materialul impermeabilizant cristalin Penetron aplicat prin pensulare pe suprafața umeda de beton. Materialul Penetron se aplică pe betonul umed, dupe ce s-au efectuat remedierile neconformitatilor cu materialul de reparatii specific Penecrete Mortar (vezi aplicatie). De aici, substanțele chimice vor reacționa si migra((penetra suprafață) cu produsele secundare ale hidratarii cimentului (var liber) în prezența apei, ducând la formarea naturală a cristalelor insolubile. Cristalele se formează în interiorul porilor, capilarelor și microfisurilor din beton; creșterea unei rețele de cristale de silicat de calciu hidrat (Ca-Si-H2O). Această rețea de cristale insolubile asemănătoare acului vor umple toate microfisurile, porii și capilarele, etanșant betonul și împiedicând pătrunderea apei. Procesul de cristalizare continuă permanent, făcând barieră de protecție, hidroizolare mai puternică și mai eficientă pe măsură ce se formează în timp (cat timp exista molecula de apă de cristalele Penetron se dezvolta si etanseaza canalele capilare si microfisurile de până la 0,5mm).

Care sunt etapele pentru a hidroizolarea fundatiei pentru o casa veche?

Etapele pentru hidroizolarea fundației sunt următoarele:

  1. Excavarea pana la laturile inferioare ale talpilor
  2. Șlefuirea pentru deschidera porilor
  3. Spălare suprafață
  4. Reparare neconformităților cu mortar osmotic Penecrete mortar (vezi fisa tehnica)
  5. Aplicare Penetron prin pensulare (vezi aplicatie)

Materiale necesare pentru hidroizolarea fundatiei pentru o casa veche