Penetron reduce amprenta de carbon a structurii din beton

Scădeți Semnificativ Amprenta Emisiilor De Carbon A Structurii De Beton Cu PENETRON ADMIX®

Hidroizolatie Terasa Exterioara

Aplicare în
mediu umed

Fără
membrană

Tehnologie cristalină
activa permanent

Experiență
de peste
50 de ani

Prezent
în peste
165 de țări

Crește durata de viață
a betonului cu
peste 60 de ani


Hidroizolatie terasa

Betonul este cel mai folosit material în construcția teraselor exterioare– acesta este un amestec poros din ciment, nisip și apa ceea ce înseamnă că nu este impermeabil. Astfel, terasa exterioară este supusă permanent riscului de infiltrații si nu ar putea suporta pe termen lung impactul negativ al pătrunderii apei, de aceea, o lucrare de hidroizolare este, de cele mai multe ori, soluția salvatoare de posibilele pagube semnificative. Toate aceste riscuri pot fi eliminate prin hidroizolarea terasei

Ce trebuie sa stim inainte de a hidroizola o terasa exterioara?

În realizarea lucrărilor de hidroizolație pentru terasa circulabilă este importanta evaluarea corespunzătoare a suprafetei și să alegem sistemul cel mai potrivit pentru nevoile existente. Poate fi vorba despre o construcție nouă sau despre o terasă circulabilă care necesită îmbunătățiri. Pentru ca lucrarea să fie eficientă un timp îndelungat, specialiștii recomandă să se acorde o atenție deosebită tuturor detaliilor. Este important să se evalueze situația corespunzător și să fie ales sistemul cel mai potrivit pentru nevoile existente.

De ce este necesara hidroizolarea unei terase exterioare?

Hidroizolatia terasei exterioare asigura o suprafață rezistență la infiltratiile de apa, care pot face ca umezeala sa se infiltreze pe dedesubt și să afecteze în timp structura de beton. Este important ca aceasta să se aplice pe intreaga suprafata a terasei exterioare, nu doar pe langa perete. De asemenea, aceasta va reduce pe termen lung cheltuielile de întreținere sau reparație ale terasei.

Cate tipuri de hidroizolatii pentru o terasa exterioara exista?

Fie ca este vorba de impermeabilizarea unei terase exterioara in curs de constructie sau vrei sa impermeabilizezi o terasa existenta impermeabilizarea si protectia totala in masa a betonului. Aceasta asigura un substrat uscat și protejat permanent din interiorul betonului

Materialul Penetron Admix ( vezi fisa tehnica) , impermeabilizant beton și șape de egalizare din beton cu adăugare în masa betonului. Acesta se adaugă în cifa sau betoniera înainte de turnare.
În cazul în care impermeabilizarea va fi făcută pe o terasă exterioară existentă, este necesar să se înlăture straturile vechi, murdăria, înainte de aplicarea materialelor. Mai jos regasiti cateva exemple de materiale care se pot folosi pentru hidroizolarea terasei

 1. Materialul Penetron ( vezi fisa tehnica), impermeabilizant si protectie beton, aplicat pensulare pe suprafața umeda de beton existent. Hidroizolare beton în profunzime. Materialul Penetron oferă protecție și hidroizolare betonului tratat pe toata durata de viață, auto reparară fisuri până la 0,5 mm, pasivizează armătura și păstrează stratul suport uscat în profunzime permanent
 2. Mortar hidroizolant bicomponent, membrana hidroizolatoare hiperelastica aplicat ca masa de șpaclu sau pensulare Sistem Hyperelastic Penetron Seal Coat. Se poate folosi ca tencuiala hidroizolanta la zidarie, beton, caramida, boltari beton, rigips. Înainte de aplicarea membranei hidroizolatoare Penetron Seal Coat hyperelastic asigurați-vă că aveți o suprafață rezistentă, fără exfolieri, curată și degresată etc .
  Să fie asigurată etanșeizarea suprafețelor de îmbinare, a gurilor de scurgere, strapungeri și/sau alte puncte critice de îmbinare cu diferitele tipuri de materiale specific.
 3. Hidroizolatie pensulabila:
  a) SIMP COAT 25 ( vezi fisa tehnica) Membrana monocomponenta care se poate aplica pe diferite tipuri de suprafețe verticale și orizontale, cum ar fi: sticla, lemn, fier, carton ,strat bituminos, beton, etc.
  b PENECOAT ™ HYPER ELASTIC BLACK ( vezi fisa tehnica) – Membrana poliuretanica bicomponenta pe baza de bitum, cu rezistență la soluții acide și alcaline.
  c) PENECOAT ELASTIC ( vezi fisa tehnica) Membrana poliuretanică monocomponentă, foarte elastică, pentru terase, balcoane etc. Are rezistență la UV și la condițiile exterioare. Menține proprietățile de bază de la -30°C la +90°C.
  Pentru o hidroizolare a stratului superior ,finisajului din beton amprentat,plăci ceramice,gresie,travertin ,piatra naturala … se poate aplica o hidroizolatie din membrana transparentă poliuretanica sau pentru stoparea infiltratiei de apa în pori ,etansarea porilor suprafeței un produs hidrofug.
  PENECOAT CLEAR ( vezi fisa tehnica) – membrana hidroizolanta transparentă, monocomponenta elastica din poliuretan alifatic utilizată ca membrana de hidroizolare si protectie transparenta UV,alifatica, de impermeabilizare pentru: balcoane și terase, suprafețe ceramice, sticlă, pietre naturale , poliacrilato, policarbonat, lemn și bambus, roci naturale poroase

PENESIL SILOX ( vezi fisa tehnica) este un produs hidrofug,stop apa în porii deschisi ,cu efect uscat ,profund penetrant. Oferă un efect hidrofob constant la suprafață,protectie UV, fără a schimba culoarea sau aspectul suprafeței .
PENECOAT TOP CLEAR ( vezi fisa tehnica) ,membrana monocomponentă, transparenta, semi-rigida cu efect de umed,

 

Care este cea mai buna hidroizolatie pentru o terasa exterioara?

Care este cea mai buna hidroizolatie pentru o terasa exterioara?

Cea mai buna hidroizolatie penru terasa se poate alege ținând cont de stratul suport pe care se va aplica dar și de condițiile de exploatare.
De aceea, pentru alegerea sistemului sau a materialul optim de hidroizolare, contactați Departamentul tehnic Penetron România.

Care sunt etapele pentru hidroizolarea unei terase exterioare?

Lucrările se vor realiza când condițiile meteo sunt optime, fara precipitatii, vant puternic sau temperaturi sub 5 grade Celsius.

 1. Pregătirea corespunzătoare a suprafeței – constă în îndepărtarea straturilor vechi, murdăria, praful, vopsele (unde este cazul), degresarea stratului suport . În acest mod suprafața va fi curată și pregătită pentru stratul, membrană de hidroizolatie.
 2. Etanșeizarea suprafețelor de îmbinare, colțurilor și îmbinărilor a gurilor de scurgere, strapungeri și/sau alte puncte critice de îmbinare
 3. Aplicarea materialului. Este recomandat ca orice suprafata impermeabilizata sa fie la randul acesteia protejata, aceasta masura se poate aplica doar pentru cele care dețin un suport solid (beton armat).

Materiale necesare pentru hidroizolarea unei terase exterioare