Penetron reduce amprenta de carbon a structurii din beton

Scădeți Semnificativ Amprenta Emisiilor De Carbon A Structurii De Beton Cu PENETRON ADMIX®

Hidroizolatie Terasa

Aplicare în
mediu umed

Fără
membrană

Tehnologie cristalină
activa permanent

Experiență
de peste
50 de ani

Prezent
în peste
165 de țări

Crește durata de viață
a betonului cu
peste 60 de ani

Ce inseamna hidroizolatia unei terase?

Hidroizolatia terasei sau a unui balcon, reprezintă un proces care are ca scop protecția clădirilor, prin folosirea unor materiale impermeabile. Acest proces este necesar pentru a împiedica pătrunderea apei în interiorul suprafețelor interioare locuite sau nelocuite, evitand aparitia, datorita umiditatii, a urmelor de mucegai, igrasie precum și deteriorarea finisajelor interioare sau exterioare. Terasele, acoperișurile tip terasa, balcoanele sunt expuse în mod prelungit la intemperii, apa provenită din ploaie, expunere la soare, inghet dezghet. Soluțiile necesare hidroizolarii teraselor trebuie să fie complete și sustenabile. Criteriile de calitate a unei hidroizolații presupun impermeabilitate la apă, rezistență la temperaturi negative sau pozitive, rezistență sporită la agenții de mediu. Învelișul hidroizolant se alege în funcție de mediul de exploatare, condițiile de stres mecanic sau expunere termică, specifice zonei de aplicare, mediu ambient, stratul suport, compatibilitatea materialelor de aplicare

Câte tipuri de hidroizolatii Penetron există :

Un factor important în alegerea hidroizolatiei pentru terasă îl reprezintă stratul suport pe care se va aplica hidroizolatia (ex: beton, lemn, metal, plastic, ceramica, cărămidă, etc.)

Tipuri de hidroizolatie Penetron

Hidroizolare beton în profunzime, atunci cand stratul suport este beton, cu tehnologia cristalina Penetron adaugare în masa betonului la turnare sau pensulare pe un strat suport existent Membrana de hidroizolare Penetron Seal Coat hiperelastică pe baza de mortar bicomponent, masa de spaclu /pensulabil Membrana lichida de hidroizolatie poliuretanică pensulabila la rece, aplicare cu rola.

Care este cea mai buna hidroizolatie pentru terasa

Cea mai buna hidroizolatie penru terasa se poate alege ținând cont de stratul suport pe care se va aplica dar și de condițiile de exploatare.
De aceea, pentru alegerea sistemului sau a materialul optim de hidroizolare, contactați Departamentul tehnic Penetron România.

Care sunt etapele pentru a hidroizola o terasa?

1. Metoda de impermeabilizare a betonului, protecție și pasivizare armatură cu tehnologia cristalina Penetron direct în turnare sau prin pensularea stratului suport de beton. Materialele Penetron oferă protecție și hidroizolare betonului tratat pentru toata durata de viață, auto reparare fisuri până la 0,5 mm, pasivizare armatura păstrează stratul suport uscat în profunzime permanent

Acesta protecție, impermeabilizare se poate realiza încă din stadiul de turnare cu Penetron Admix (adăugare în cifa sau betoniera ) sau prin pensulare cu Penetron standard pentru un strat suport existent. Hidratarea stratului suport se realizeaza timp de 5 zile după aplicare

Materiale necesare : Penetron prin pensulare sau Penetron Admix adaugare in beton

2. Membrana de hidroizolare Sistem hyperelastic Penetron Seal Coat
Înainte de aplicarea membranei hidroizolatoare Penetron Seal Coat hyperelastic asigurați-vă că aveți o suprafață rezistentă, fără exfolieri, curată și degresată etc .
Să fie asigurată etanșeizarea suprafețelor de îmbinare, a gurilor de scurgere, strapungeri și/sau alte puncte critice de îmbinare cu diferitele tipuri de materiale specifice:

Material de etansare îmbinări constructive sau de mișcare: Penetron U Seal -mastic poliuretanic, Penetron Seal Coat -mortar hidroizolant, Penetron Acrylic Patch– mortar de etansare, Penetron Penecrete Mortar, etc .
Aplicare membrana hidroizolatie Seal Coat hyperelastic (comp A+B):

Aplicare în straturi succesive

Sistemul hiperelastic polimeric pentru hidroizolatie terasa este usor de aplicat conferind rezistență la UV, îngheț dezgheț având un comportament elastic permanent.

Aplicare prin pensulare ca strat de amorsare, grunduire

Aplicare ca hidroizolație elastică , două straturi succesive , în direcția opusă primului strat

Materiale folosite în sistem hyperelastic de hidroizolare: Penetron Seal Coat mortar hidroizolant (fise tehnice ), Penetron Penecryl Elastic (fise tehnice), Penetron Acrylic Bondcrete (fise tehnice)

3. Membrane de hidroizolatie poliuretanice, aplicare la rece cu rola:

Înainte de aplicare membrana hidroizolatoare monocomponenta sau bicomponenta poliuretanica asigurați-vă că aveți o suprafață rezistentă, fără exfolieri, degresată, cu o umiditate sub 5% .

Etansarea imbinarilor constructive sau de mișcare, a strapungerilor sau alte tipuri de etansare. Aceste se pot realiza cu diferite tipuri de materiale de etansare precum: Penetron U Seal -mastic poliuretanic ,Penetron Acrylic patch – mortar de etansare
Penecrete mortar -mortar de reparație și etansare
Pentru alte tipuri de îmbinări sau alte detalii consultați Departamentul Tehnic Penetron România

Mod de aplicare hidroizolatie pensulabila în funcție de stratul suport de hidroizolare cum ar fi beton, metal, sticlă, lemn:

  1. Amorsarea, grunduirea stratului suport cu material :
    Penepox W -grund specific de amorsare a suprafețelor non poroase, straturi de vopseluri vechi, etc
  2. Hidroizolare poliuretanica bicomponenta sau monocomponentă 1 sau 2 straturi succesive cu Penecoat elastic,Penecoat hyperelastic black, Penetron Simp Coat 25 ( fise tehnice), Penecoat Clear hidroizolație transparentă pentru ceramică, lemn
  3. Protectia UV, sigilare- membrana poliuretanica aplicare în 1-2 straturi. În funcție de tipul de terasă : terasă acoperiș,terasă moderat circulabilă, terasa intens circulabilă se alege tipul de sigilare poliuretanica : material Penecoat PU-L ( fise tehnice) sau Penecoat PU-H (fise tehnice_)

Pentru detalii tehnice contactați Departamentul Tehnic Penetron România

Materiale necesare pentru hidroizolatia terasei