Penetron reduce amprenta de carbon a structurii din beton

Scădeți Semnificativ Amprenta Emisiilor De Carbon A Structurii De Beton Cu PENETRON ADMIX®

Impermeabilizarea bazinelor de apă a unui Parc Acvatic

Aplicare în
mediu umed

Fără
membrană

Tehnologie cristalină
activa permanent

Experiență
de peste
50 de ani

Prezent
în peste
165 de țări

Crește durata de viață
a betonului cu
peste 60 de ani

Impermeabilizare permanenta a bazinelor de apă a unui Parc Acvatic -Tauá din Brazilia

  • Proiect: Impermeabilizarea Aqua Park-ul Tauá
  • Locație: Atibaia, Brazilia
  • Tip lucrare: Impermeabilizare bazine de apă
  • Materiale Folosite: Penetron Admix, Penebar SW 45
Parc Acvatic Tauá Aquapark

tunel la spitalul IRCCS Policlinico San Martino din Genova

Aqua Park-ul Tauá din Atibaia, Brazilia, a întâmpinat primii clienți în decembrie 2019. Tehnologia cristalină Penetron a fost utilizată ca soluție de impermeabilizare permanentă pentru toate structurile bazinelor de beton.

Cu peste 140.000 de locuitori, Atibaia este o municipalitate a statului São Paulo din sudul Braziliei. Tauá Hotel Atibaia, parte a lanțului hotelier brazilian Tauá Hotels. Inițial s-a construit o piscină mare, de 80 m x 20 m în 2018. Proiectul a fost finalizat în doar cinci zile cu o structură îmbunătățită cu PENETRON ADMIX. și benzi expandabile PENEBAR SW pentru sigilarea îmbinărilor de construcție.

Utilizarea unei soluții dovedite

După succesul avut la construcția primei piscinei, hotelul Tauá a decis să construiască Aquaparkul Tauá folosind beton tratat cu PENETRON ADMIX pentru toate bazinele. Parcul acvatic nou finalizat include un râu lin, piscine cu tobogan, bazinele de volei și baschet.

„Cantitatea de apă subterană prezentă pe șantier a dus la o situație dificilă de construcție. Cu toate acestea, soluția oferită de Penetron nu a fost afectată de apele subterane și construcția a continuat fără întârziere ”, explică Cláudio Neves Ourives. „Au fost multe motive pentru alegerea utilizării tehnologiei cristaline Penetron. În primul rând, s-a dorit să se mențină apa în râul lin și în structurile bazinului, dar, de asemenea, să împiedice apele subterane să nu se infiltreze în beton și să contamineze apa din piscină. Penetron a oferit o soluție care rezistă presiunii apei atât din părțile pozitive, cât și din cele negative. „

Reducerea permeabilității și deteriorării

Adăugarea PENETRON ADMIX într-un amestec de beton ajută la reducerea semnificativă a permeabilității matricei prin creșterea de cristale insolubile în micro-fisuri, pori și capilare. Acest lucru protejează eficient betonul împotriva coroziunii și deteriorării cauzate de nivelurile ridicate de cloruri care se găsesc de obicei în bazine. În plus, betonul tratat cu PENETRON ADMIX oferă capacități de auto-vindecare pentru eventualele micro- fisuri care pot apărea.

„Chiar și sub presiunea hidrostatică constantă și ridicată întâlnită în bazinele Aquapark-ului Tauá, tehnologia cristalină Penetron asigură o rezistență permanentă la orice posibilă penetrare a apei”, explica Claudio Neves Ourives. „Aceasta este protecția totală a betonului.”

 

Află mai multe, contactează-ne!

Departament tehnic

Contact: Claudiu Stoenescu

0368 734 000

tehnic@penetron.ro

Departament vânzări

0772 095 620

vanzari@penetron.ro