Penetron reduce amprenta de carbon a structurii din beton

Scădeți Semnificativ Amprenta Emisiilor De Carbon A Structurii De Beton Cu PENETRON ADMIX®

Impermeabilizarea și protecția fundațiilor

Aplicare în
mediu umed

Fără
membrană

Tehnologie cristalină
activa permanent

Experiență
de peste
50 de ani

Prezent
în peste
165 de țări

Crește durata de viață
a betonului cu
peste 60 de ani

Impermeabilizarea și protecția fundațiilor

Hidroizolatia fundatiei este una din conditie de baza pentru a avea o constructie sigura si durabila.
Sistemul de impermeabilizare si protectie in masa betonului cu Penetron Admix asigura construcției stabilitate si durabilitate.

 1. aplicații
 2. Impermeabilizarea și protecția fundațiilor
Impermeabilizarea-și-protecția-fundațiilor

Impermeabilizarea și protecția fundațiilor -soluția Penetron

Avantajele    impermeabilizării fundației in masa a betonului

PENETRON ADMIX este un amestec de impermeabilizare integral cristalin ce se adaugă direct în masa betonului în momentul dozării. Penetron Admix este format din ciment Portland, nisip de siliciu tratat si alte substanțe chimice active brevetate. Aceste substanțe chimice active reacționează cu umiditatea betonului proaspăt si cu produsele secundare hidratării cimentului pentru a produce o reacție care generează o structura cristalina insolubila in porii si canalele capilare ale cimentului. Astfel betonul devine etanșat permanent împotriva pătrunderii apei. Betonul este de asemenea protejat împotriva deteriorării cauzate de condițiile aspre de mediu.

De ce impermeabilizarea fundației în masa betonului si nu membrane hidroizolante

 • betonul este impermeabil în toata masa structurii tratate
 • impermeabilizarea este permanenta, cristalele raman active la contactul cu umiditatea si blocheaza asccensiunea acesteia pe toata durata de viata a structurii de beton
 • dacă apar probleme de infiltraţii datorită unor probleme mecanice (apariţie de microfisuri, segregări datorită nevibrării corecte), aceste probleme se rezolvă de la sine sau cu efort minim; PENETRON ADMIX autorepara fisuri pana la 0,4mm
 • preţul de impermeabilizare este minim, sub preţul    membranelor bituminoase, al manoperei, si al protecţiei lor
 • pentru aplicarea membranelor hidroizolante betonul trebuie lăsat să se matureze (14 – 28 zile) şi să fie uscate; cu PENETRON ADMIX betonul este impermeabil din momentul turnarii,suprafata impermeabila si protejata
 • dacă aplicarea membranelor clasice se face atunci cand substratul este încă imatur sau chiar puţin umed, membranele se vor dezlipi repede deoarece se acumulează apă din vapori sub membrană,lipsa adezivitate;
 • şansele de apariţie a unor erori de aplicare sunt mult mai mici comparabil cu aplicarea de membrane;
 • membranele pot fi străpunse accidental .
 • apa, odată pătrunsă pe sub membrane, chiar printr-un singur loc, poate să se infiltreze în construcţie prin alt loc; de multe ori identificarea locului în care membrana este spartă este extrem de dificilă. Pentru a elimina riscul de apariţie a infiltraţiilor de apă în interiorul subsolurilor, specialiştii PENETRON recomanda folosirea benzilor de etansare expandabile Penebar SW. Acestea se montează la imbinarile constructive între radier şi diafragmele de beton,intreruperi de turnare orizontale sau verticale, împiedicând infiltrarea apei în interior.

Betonul, structura din beton, ramane impermeabil si protejat pe toata durata vietii sale. Este insa extrem de important ca turnarea betonului sa fie facuta corect, cu respectarea normativelor in vigoare (reteta, clasa, procedura de turnare, vibrare, etc). O turnare gresita compromite atat rezistenta structurii din beton, cat si posibilitatea asigurarii unei bariere impermeabile eficiente.

Cristalele vor obtura porii din fundatie in urmatoarele zile (aproximativ o saptamana) dupa turnare. Betonul rezultat va fi impermeabilizat si protejat definitiv (pentru toata durata sa de viata).

In cazul fundatiilor, din beton hidroizolat cu PENETRON ADMIX este foarte importanta etansarea rosturilor dintre turnarile succesive de beton, etansarea eventualelor perforatii pentru treceri de tevi sau cabluri, perforatii strapungeri datorate cupoanelor sau a sarmelor folosite la consolidarea cofrajelor. Hidroizolarea acestora se realizeaza cu mortarul de reparatii pe baza de cristale active PENECRETE MORTAR. Dupa uscarea betonului este posibila si coractarea ulterioara a fiecarei strapungeri accidentale.

Sistemul Penetron ADMIX este cea mai buna, durabila si economica solutie de impermeabilizare a structurilor din beton