Penetron reduce amprenta de carbon a structurii din beton

Scădeți Semnificativ Amprenta Emisiilor De Carbon A Structurii De Beton Cu PENETRON ADMIX®

Protecție Anticorozivă

Aplicare în
mediu umed

Fără
membrană

Tehnologie cristalină
activa permanent

Experiență
de peste
50 de ani

Prezent
în peste
165 de țări

Crește durata de viață
a betonului cu
peste 60 de ani

Misiunea Penetron de reducere emisii CO2 pana in 2050

Pentru a face față provocării de a reduce substanțial emisiile de dioxid de carbon din industria cimentului si al betonului și de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, este necesară dezvoltarea rapidă și implementarea pe scară largă a unor noi tehnologii, produse. Acest lucru necesită o regândire profundă a practicilor de construcție convenționale.

Gama de produse Penetron, în special PENETRON ADMIX, vă poate ajuta să asigurați proiectul dvs. cele mai sustenabile soluții, mai eficiente din punct de vedere al timpului și al costurilor și să reduceți în mod semnificativ amprenta de carbon din structura dvs. de beton.

Evidențiem tehnologia cristalină Penetron și modul în care soluțiile noastre pot contribui la reducerea emisiilor de carbon ale structurilor din beton – ca un prim pas spre o abordare mai sustenabilă a construcțiilor.

În funcție de nivelul de implicare în realizarea unui beton fără emisii de carbon până în 2050, PENETRON ADMIX poate reduce amprenta de carbon cu până la 65% pentru întreaga structură de beton .

Protecție Împotriva Carbonatării

Rolul materialului PENETRON ADMIX în prelungirea duratei de viață a betonului armat expus la carbonatare a fost măsurat prin compararea unui amestec de beton de clasă inferioară care conținea PENETRON ADMIX cu un amestec de beton (clasa XC3/XC4), așa cum este prevăzut de BS 8500-1. Acesta din urmă este un amestec de beton durabil cu o acoperire nominală de beton de 30 mm pentru o durată de viață de 50 de ani și conține cu 35 kg mai multe materiale cimentoase.

tabel 1
grafic 1

Rezultatele cercetării au concluzionat că, pentru fiecare valoare dată a acoperirii medii a betonului, timpul de atingere a limitei duratei de viață din cauza coroziunii
induse de carbonatare este de multe ori mai mare pentru un amestec de beton de clasă inferioară care conține PENETRON ADMIX decât pentru amestecul de beton
de calitate superioară corespunzător prevăzut de BS 8500-1. În plus, acest rezultat permite o reducere notabilă a acoperirii betonului.

Soluțiile convenționale de hidroizolare pentru structurile de beton de sub nivelul solului includ adesea una dintre opțiunile de tratare a suprafețelor menționate mai jos, cu amprenta emisiilor de carbon corespunzătoare (CFP).¹

tabel 2

CFP a PENETRON ADMIX este considerată aici ca fiind CFP a clinkerului și CFP a materialelor brevetate.
Având în vedere doza maximă anticipată pentru produsul în beton de înaltă performanță (4,0 kg/m³),⁴ valoarea maximă a CFP pentru PENETRON ADMIX este de 4,9 kgeqCO2/m³.

Tabelele de comparație a CFP-urile diferitelor amestecuri de beton cu PENETRON ADMIX pe o bază de m² pentru o grosime medie a structurii între 0,25 și 0,35 m cu aceleași tratamente de suprafață convenționale menționate mai sus.⁵

zero-carbon-chart
zero-carbon-chart
zero-carbon-chart
zero-carbon-chart

Protecție împotriva migrației clorurilor

Durabilitatea betonului poate fi determinată în funcție de coeficientul de migrare a clorurilor și de gradul de acoperire a betonului (Fick’s 2 Law of Diffusion).
Cercetările citate aici arată că PENETRON ADMIX amestecat cu un beton de calitate inferioară oferă o protecție mai bună împotriva migrării clorurilor decât un amestec conform BS 8500-1 cu 40 kg mai mult de material de cimentos, proiectat pentru o durată de viață de peste 50 de ani.

zero-carbon-chart

Mai mult, învelișul de beton poate fi redus semnificativ fără a reduce durata de viață a structurii din cauza coroziunii induse de cloruri pentru un amestec de beton de clasa inferioară care conține PENETRON ADMIX.

Rezultatele simulărilor care compară amestecul prescris de BS 8500-1 (amestec de control, amestec prescris) și amestecul care conține PENETRON ADMIX sunt raportate în următoarele grafice, cu grosimea acoperirii variind de la grosimea țintă a acoperirii pentru 100 de ani (65 mm) la grosimea țintă a acoperirii pentru 50 de ani (50 mm) conform BS 8500 pentru expunerea la apa sărată de mare. Conținutul inițial de clorură corespunde unei structuri portuare tipice supuse la ceață salină.

zero-carbon-chart

Pentru fiecare valoare atribuită a învelișului de beton, limita duratei de viață datorată coroziunii induse de penetrarea clorurilor a unui amestec de beton de clasă inferioară care conține PENETRON ADMIX este mai mare decât cea a betonului corespunzător de clasă superioară prevăzută de BS 8500-1.¹

Aceste rezultate ale testelor indică o reducere potențială de 10% a conținutului de ciment, ceea ce duce la un beton mai ușor, mai flexibil și mai ieftin.

Pe scurt, eliminarea soluțiilor de impermeabilizare pe bază de polimeri, nesustenabile, pentru structurile de sub nivelul solului și înlocuirea cu tehnologia cristalină (în combinație cu ciment pozzolana folosit cu ciment Portland) reduce amprenta de carbon pe metru pătrat față de betonul impermeabilizat în mod convențional versus betonul cu autovindecare cu o medie de 20%, și până la 27%⁵.

Doar prin creșterea durabilității și a duratei de viață a betonului, amprenta de carbon a unui proiect poate fi redusă cu până la 50% sau mai mult.În plus, reduceri suplimentare sunt realizate prin reducerea semnificativă a ciclurilor de reparații și întreținere cu emisii de carbon (cu până la 90%) și prin înlocuirea membranelor cu emisii ridicate de carbon pentru structurile subterane cu o tehnologie cristalină (în combinație cu cimenturi
pozzolanice utilizate cu ciment Portland)