Penetron reduce amprenta de carbon a structurii din beton

Scădeți Semnificativ Amprenta Emisiilor De Carbon A Structurii De Beton Cu PENETRON ADMIX®

Rezervor de deversare a apei uzate construit cu tehnologia Penetron

Aplicare în
mediu umed

Fără
membrană

Tehnologie cristalină
activa permanent

Experiență
de peste
50 de ani

Prezent
în peste
165 de țări

Crește durata de viață
a betonului cu
peste 60 de ani

Construirea unui rezervor de deversare a apei uzate cu tehnologia Penetron în Lafayette, Indiana -SUA

  • Proiect: Greenbush Combined Sewer Overflow (CSO)
  • Locație: Lafayette, Indiana
  • Tip lucrare: Construire rezervor de ape uzate impermeabil
  • Materiale Folosite: Penetron Admix, Penebar SW 45
Rezervor de deversare a apei uzate

Greenbush Combined Sewer Overflow (CSO) din Lafayette, Indiana

Proiectul Greenbush Combined Sewer Overflow (CSO) din Lafayette, Indiana, a fost finalizat și certificat în aprilie 2019. Inginerul de proiect Bowen Engineering a ales ca furnizorul de beton compania IMI pentru a integra PENETRON ADMIX ca soluție esentiala de impermeabilizare a betonului.

Sistemele de canalizare municipale din SUA au fost proiectate pentru colectarea apelor pluviale, a apelor uzate menajere și a apelor uzate industriale – toate în aceeași conductă. În timpul furtunilor, sistemele de canalizare transportă apele uzate combinate direct la stația de epurare. Toate acestea au dus adesea la revărsări nedorite în timpul furtunilor abundente.

Greenbush-Combined-Sewer-Overflow-CSO-Lafayette-Indiana

„Cu instalația Greenbush nou terminată, această revarsare este acum direcționată către rezervorul CSO în timpul furtunilor abundente, unde este depozitat, odată ce sistemul de colectare a orașului este prins, revărsarea este pompată înapoi în sistem și trimisă la Stația de epurare a apelor reziduale Lafayette, unde instalația poate acum trata apa reziduală. pentru a îmbunătăți semnificativ calitatea apei râului Wabash. ” declara Christopher Chen, director al grupului Penetron.

Rezervorul de stocare Greenbush CSO este masiv: un bazin de depozitare din beton acoperit de dimensiunea unui teren de fotbal NFL. Are o lungime de peste 110 m, 35 m lățime cu pereți de 10 m înălțime și 1 m grosime. Rezervorul este proiectat pentru a sustine un fenomen de scurgere echivalent cu o ploaie de 100 de ani pentru zona Lafayette.

Testarea amestecului de beton a fost efectuată înainte de construcție de către coordonatorul de proiect Bowen Engineering și Irving Materials Inc. (IMI), furnizorul de materiale de construcție. Testele au avut ca rezultat un amestec optim pentru a asigura o constructie de calitate.

„Specialistii Penetron au lucrat îndeaproape cu Bowen Engineering și IMI la o serie de proiecte similare pentru apele uzate în care proprietățile amestecului de beton și parametrii de performanță de impermeabilizare respectă în mod constant specificațiile proiectului”, adaugă Christopher Chen. „În proiectul Greenbush, PENETRON ADMIX a fost adaugat in masa betonului pentru a se asigura că fisurile care se formează în structură se vor vindeca și sigila – pentru a menține integritatea și funcționalitatea structurii.”

În plus față de placa și puntea enormă a structurii CSO Greenbush, proiectul a constat în pereți turnați, coloane, o structură de joncțiune și o clădire pe șantier care controlează componentele electrice ale rezervorului de depozitare. Plasa și puntea au fost turnate cu aproximativ 700 de mc. și a fost necesară livrarea rapidă de 200 de metri cubi de beton în fiecare oră pentru a alimenta cele două pompe de beton la fața locului care au plasat betonul. Managerii de proiect IMI au planificat cu grijă turnarea pentru a permite utilizarea a peste 20 de betoniere din două uzine de beton pentru a facilita turnarea continua. Acest program a permis echipei Bowen Engineering să-și atingă ratele de producție dorite – și să se mențină la programul de construcție strict.

În cele din urmă, aproape 7.645 m3 de beton pentru structurile de izolare a apei au fost tratate cu PENETRON ADMIX.

„Un bonus suplimentar pentru proiectul Greenbush CSO a fost anunțat după finalizarea construcției; proiectul a câștigat premiul IRMCA 2019 drept „un exemplu de inginerie inovatoare și management de proiect”, adaugă Christopher Chen. „Premiul IRMCA a fost înființat de către Asociația Indiana Ready Mixed Concrete pentru a recunoaște leadershipul și inovația remarcabili în industria betonului gata din Indiana.”

Află mai multe, contactează-ne!

Departament tehnic

Contact: Claudiu Stoenescu

0368 734 000

tehnic@penetron.ro

Departament vânzări

0772 095 620

vanzari@penetron.ro