Penetron reduce amprenta de carbon a structurii din beton

Scădeți Semnificativ Amprenta Emisiilor De Carbon A Structurii De Beton Cu PENETRON ADMIX®

Tehnologia cristalină Penetron protejează betonul -impermeabilizare tunel în Genova

Aplicare în
mediu umed

Fără
membrană

Tehnologie cristalină
activa permanent

Experiență
de peste
50 de ani

Prezent
în peste
165 de țări

Crește durata de viață
a betonului cu
peste 60 de ani

Tehnologia cristalină Penetron protejeaza betonul, impermeabilizeaza tunel la Spitalul IRCCS Policlinico San Martino Genova din Genova

  • Proiect:  Impermeabilizarea tunel, Genova
  • Locație:Spitalul IRCCS Policlinico San Martino Genova
  • Tip lucrare: Impermeabilizare tunele
  • Materiale Folosite: Penetron Admix, Penebar SW 45
IRCCS Policlinico San Martino Hospital Genoa

tunel la spitalul IRCCS Policlinico San Martino din Genova

Lucrările de renovare, finalizate în decembrie 2019, la Spitalul IRCCS Policlinico San Martino din Genova, Italia, au avut nevoie de o soluție de hidroizolație pentru a rezolva diverse probleme. Sistemul Penetron – bazat pe tehnologie cristalină – a permis contractantului să finalizeze proiectul în termen.

Spitalul Policlinico San Martino este o unitate medicală extinsă cuprinzând aproximativ 5.000 de angajați în zeci de clădiri de diagnostic și tratament specializate (pavilioane) în districtul San Martino d’Albaro din oraș.

„Policlinico este unul dintre cele mai mari și mai importante complexe medicale din Europa”, explică Enricomaria Brac, directorul general al Penetron Italia. „Servește nevoile de sănătate ale cetățenilor din zona metropolitană din Genova și din provincia Liguria ”

Policlinico a finalizat recent o reorganizare internă, care a inclus și un program complet de renovare pentru modernizarea mai multor pavilioane și modernizarea facilităților tehnice pentru a satisface noile cerințe de asistență medicală. O parte a programului de modernizare a fost construirea unui tunel subteran de 90 m pentru pietoni care leagă Pavilionul 12 și Pavilionul 40 de Pavilionul Specialità, nou terminat și un nou ax de ascensor care leagă pavilioanele medicale (12 și 40 ).

Structuri diferite, cerințe diferite

„Echipa Penetron Italia a fost abordată pentru a oferi o soluție de impermeabilizare pentru un tunel pietonal subteran, puțuri de ascensoare și diferite structuri de beton care fac parte din noua construcție”, adaugă Enricomaria Brac. „Fiecare clădire avea cerințe diferite de impermeabilizare și durabilitate a betonului.”

Puțul liftului a fost turnat folosind beton tratat cu PENETRON ADMIX și benzile expandabile PENEBAR SW pentru a etanșa rosturile constructiei. PENECRETE MORTAR a fost, de asemenea, utilizat pentru a efectua reparațiile necesare în structura de beton.

Avantajele torcretarii betonului tratat
Tunelul subteran a necesitat ca aplicarea a betonului tratat cu PENETRON ADMIX prin pulverizare. Betonul torcretat , sau betonul pulverizat, se aplică la presiune înaltă pe suprafețe verticale sau orizontale, fără să aiba scurgere-ramane rigid. Amestecul îmbunătățit cu PENETRON ADMIX, aplicat prin pulverizare este foarte potrivit pentru aplicarea pe structuri curbate sau subțiri de beton, cu o carcasă armată internă. Odată setată, structura rezultată este complet impermeabilă și mult mai durabilă decât betonul netratat.

„După ce aplicarea produselor Penetron a fost finalizată, suprafețele tratate ale structurilor de beton    au oprit orice pătrundere a apelor subterane – și continuă să fie uscate astăzi, după luni de la terminarea lucrărilor noastre”, concluzionează Enricomaria Brac.

 

 

Află mai multe, contactează-ne!

Departament tehnic

Contact: Claudiu Stoenescu

0368 734 000

tehnic@penetron.ro

Departament vânzări

0772 095 620

vanzari@penetron.ro